Monday, 30 April 2012

"eXtRemE eDgE" DoMinoS piZza.....

 


Giler kentang!!!!!!! Dominos kuo kan iklan kerak pizza baru lagik!!!! huuiiiii ni kalo mok joh taw nie.....terjerit2 guling2 mau nyer.....kalah CheeseBurst ......hehehe

"Extreme Edge" ni  adalah resepi kerak pizza terbaru dari Dominos....Uolls boleh pilih mana2 topping kegemaran uolls ok...Bayangkan luo kerak tu rangup + pulak serbuk roti yang bercampur cheese parmesan n daun parsli, then kat dalam kerak tu pulak penuh ngan lingkaran cheese mozarela ok + bawang putih n herba....fuuuhhlaaammaaaakkkk!!!!



The Extreme Meal ni juz RM55 untuk 1 pizza "Extreme Edge" sederhana + 1 pizza sederhana + 1 crazy chicken + 1 twisty bread + 1 garlic cheese onion rings.......berbaloi2 jimat RM22 kot.....

Tapi.....tapi.......bagi uolls yang nak beli ala carte tue....cam biase ar setiap pizza yang uolls pilih n nak kan kerak seExtreme nie uolls akan kene caj + ok....

Pizza sederhana : RM5               Pizza besar : RM7

Pehh...baaekkk punya promote kan aku....so pada sape2 yang nak belanje aku tue, di alu2kan la k.....hehehe




p/s   annies aj oiii.....xsedor2 ke badan tue dah terpam2...asyik cheese....cheesee.....cheeeseee.....hee~
        psstt! mok joh bile nak try???


mOnDay bLues.....

Oyeeahhhh!!oyeaahhh!!! selalunye bile "Monday Blues" mesti uolls d jangkiti virus M kan..kan.....tapi hari nie  aku d jangkiti virus H....hehehe apakah virus H???

H

A

P

P

Y


Hehehehe sebab tido aku pagi nie tibe2 d kejutkan oleh suara makhluk asing "Mr Bolat" .....Yeayyy!!!  Papa ku pulang dari laut.....rindu pun terus terpaut......lalalallalalala.....

Pagi nie dapat sms dari http://ainaaimy.blogspot.com/ suruh g keje awal pun aku sanggup....hehe sebab mata aku memang dah terbukak besor since Mr Bolat tu tiba umah tadi....hehehe gedik kan....(3bulan k kene tinggal, haruslah HAPPY bile Mr Bolat balik :p )

Tapi depan die xleh ar tunjuk sangat keterujaan nyer kan....aku kan pemalu.....hee~


 hah pic nie cik king yg upload kt whatsap malam tadi kat Kemaman sebelum Mr Bolat balik ke pangkuan aku....

(sampai ati g dating dulu ngan depa sebelum jumpa ceq....xpa2...sentap! hahahahah)


p/s 
      Pssstt.... Mr Bolat! jangan berangan nak simpan rambut panjang cam lalang ok....Dah rupe megi nengok
      nyer lahai....ceq balik keje nie g cantas ok rambut tu.... :)



Saturday, 28 April 2012

rEstOrAn SaWaddEe tHai.......

Hurm.....asal g nilai ambik adik sayang aku sorang ni,ada jerk corner g cari tempat makan yang baru kat celah2 nilai ni.....

Taraaa!!!! Semalam petang pas aku ambik adik aku ni kat USIM, perut aku, mok joh & adik aku ni bagai kan d shuffle.......(hee padahal perut aku kot....)

So d sini la arah corner c jaja tuuu.....

Nama restoran ni "Restoran Sawaddee Thai".....not bad gak ar makanan kat sini....kalo uolls nak taw kat mane restoran ni....ni alamat nye

A17, Tingkat 1, 9 Avenue, Taman Korporat, Putra Nilai......

Senang kata uolls g kat Giant Nilai tu.....restoran ni deret2 kedai n kalo xsilap tingkat bawah restoran ni kedai Timberland xpun kedai baju Hari-Hari....cer g...cer g.....hee~


 menu2 yang kitorang telan.....

aku : set bubur ayam + roselle ais
adik ina : nasi goreng special + orange juice
(hehehe sian die xdapat nak merasa air I Love You)
mok joh : nasi goreng kg separuh pedas + air suam2 kuku
ramai2 : cendawan goreng tepung 






ni ar peneman setia aku.... <3

 bak kata mok joh "restoran nie dah cantik tapi lampu2 nye yang xkena ngan nama restoran nie yang bertemakan thai.....


Wtever..... kitorang kenyang giler kot.....alhamdulilah.....

















aKtiViti D teNgaHari jUmaaT......

lalalallalalala mok joh menyumbangkan sore untuk MOT d kala tengahari jumaat......mok joh nie sebenar nye berbakat besaq untuk masuk AF ke @ Konsert Mania....tapi selalu sangat tarik diri awal2 sebab taw dah nanti asyik die jerk menang.....So die pendam kan je ar bakat yang ada dan tonjolkan hanya d karoke2 yang terpilih....kirenye bilik karoke MOT ni pun terpilih ar dalam list bakat die...heee~


video



king ni pun ada bakat terpendam gak ni...leh gantikan nana die nie....
  



tebiat mok joh memang suke off on lampu tu.....






Wednesday, 25 April 2012

mR boLat....bOlat....boLaT..........









Ku menanti.......hari demi hari......akhirnye tggl bape hari jerk lagi Mr Bolat ni nak balik umah....wlaupun xcomfirm lagi tp ttp dah rasa aura nye...skejap jerk rasa 3bulan Mr Bolat tinggalkan aku kat umah ni....huhuhu....

Hah meh sini aku nak cite skit nie.....Mr Bolat nie kalo nak balik ke darat nie, angin monsun timur laut barat daya semua die sedut.......hahahaha tu yang kembung semacam.....xleh slek sikit, laju d bebel nye aku nie....Mr Bolat kan suke bebel......kalo bagi microfon suruh bebel xmo plak......tapi part nak bebelkan aku n bercerite dr A smp Z tanpa noktah nie lah orang nyer......hehehehe.......

Yang xtahan nye Mr Bolat nie.....kalo dah tahap rindu die membuak2.....start ar mengacau a.k.a cari pasal ngan aku sampai nangis2 aku nie d buatnye......(cembeng tul aku ni!) 

Walau camne pun Mr Bolat nie.....die tetap d atiku yg satu........ibarat lagu "HANYA KAU YG 1".....lalalallalala (hah bace statement ni taw Mr Bolat oiii....sape xsyg suami oiiii.... :p)







Sent from Yahoo! Mail on Android

Tuesday, 24 April 2012

tHE mAnhaTtaN fIsH maRkeT


    Huh riuh jadi nye klu "mOk jOh, King n aKu" nie bertemu....xhbs kat whatapps, g plak hang out sme2....(padahal 1unit kot) hehehe...so dah kalo namenye kuo ngan mok joh kan....mst ar g "MAKAN".....  





 mok joh & king




ni ar antara santapan yg kitorang dok melantak......cheese fries tu fuuhhh gempak seh!


5s....5S....5s......

Yiiihhhhaaaaaaaaaaa.....

Aii korang.....fuuhhh!!fuuhhh!!! berabuk dah blog ni....2mggu lbey kot xhapdet ak pny blog ni...tbe2 pnykt M + BZ ber 5S (kunun) melanda diri.......ngee~

hehe wt pengetahuan uolls smua, opis aku la ni dok bz tgh wat 5S sgala.....hurmmmm jumaat lepas zon Alza nie ade ar wt penilaian utk pilih workstation n bilik yg dh d sisih n susun.....workstation aku cm biase ar kn cam apa2 jerk.....tp sempat ar aku sisih n susun masa cuti pertabalan Agong hr tu.....bile dh kms2 camtu dah rupe meja orang xde keje jerk workstation aku ni....hahaha lantak p ar kan...

N ape yg aku xsgka aku lah pemenang bagi kategori workstation terbaik time nie....hahahahhaha klakar kot...ape yg aku taw juruaudit tu kta sbb workstation aku tu memenuhi ciri2 yang di audit...n yg paling mahal sbb aku pny wayar2 berselirat tu puas aku dok tape kan....hahahahahha....ala ni pun juz suke2 jerk penilaian ni utk bg smgt org2 len utk berkobar2 kemas workstation n bhgian msing2 kan.....klakar tp time ksih ar coz bg aku adia....yeayyy!!!!


yaa....nie ar adia nye...habis dah d kenduri kan sama2 ngn aryaan....





Hbis penilaian......nak kene maintain n smart kan lagi ar gamak nye workstation n opis aku nie...MAMPU ker???? MAMPU ker??? MAMPU ker???
 
Nantikan je ar k!! hee~ hee~

Wednesday, 4 April 2012

mOtiVaTioN mYseLf.......



MOTIVATION to make me HAPPY n ENJOY in my life.....




p/s  Kredit pic to Mr Google!!!!

Sunday, 1 April 2012

mEe bAnDuNg mAk pOn.......

Errkkkkk alhamdulilah.......kenyang sudahh!!!

Yuhuuuu tghari dah rupe nyee......hari nie aku kire brunch je ar.....nie adalah hari kerajinan sikit ar utk aku msuk ke dapur....slalu nye aku rajin ble ada Mr Bolat jerk....(ikut mood gak kot)  hehe harap maklum ar Mr Bolat ni kuat makan...hikhikhik....

Tarraaaaa!!!!! Today's menu adalah "mEe BaNdunG mAk Pon".........nak taw nape namenye mak pon????? hah tgk ar kat bawah nieee.....




Hehe dah taw??? Dah taw??? xtaw lg ke???? ishhh uolls nie.....coz brand perencah nye "Mak Pon" ar.....Brand perencah ni fofuler ok kat muo n serata planet.....hehe ada ummpphhh!!! hah cer bce kat bawah tu "TIDAK PERLU DITUMIS"....so senang la kan nak memasak nye.....(tp aku degil gak tetap nak tumis len coz nak tmbh cili boh skit utk pedas....hehe degil kan!)

K now aku cte cara2 nak masak mee bandung nie....easy like crazy.....lalalalalla.....1st of all aku sdia kan bahan2 utk kuah mee bandung nie....



mee kuning (wajib ada)
perencah mee bandung "mak pon"
 *daging/tulang (rebus n air rebusan d gunakan utk kuah)
* udang, sotong, fishball
* telur ayam 
* sawi
* cili merah/hijau
* bawang goreng
* (kuantiti ikt suka uolls)

bahan tumis : bawang merah, bawang putih, cili boh


Teennng...teeennnggg.....ttttteeeennnngggg......bermula ar aksi kite yer puan2 semua......

  1. Tumis bahan tumisan tadi sehingga naik baunye....errmmmm wngiii!!!
  2. Masukkan air rebusan daging/tulang tadi.....+ masukkan air ikut suka uolls smp mendidih....
  3. Masukkan perencah mee bandung "mak pon" ikut kepekatan yang dikehendaki.....
  4. Campak la plak semua2 khazanah yang uolls nak  cam daging, sotong, udang, fishball, sawi n telur ayam tuuu....
  5. Campak kan ar gak garam n gula ikut rase.....
  6. Bile dah mendidih leh ar terus hidangkan dengan mee yang telah d celur n bahan hiasan spt bawang goreng + cili potong merah/hijau....

Finally begini la rupenye.....so yummmyyy!!!!!